Чудовището на мама

Ч

Вината на мама е абсолютно навсякъде, когато сте нова майка и това може да ни подлуди, ако си позволим.

След като имате дете, вие сте засипани със съвети от всякакви добронамерени хора, включително приятели, роднини, медицински специалисти, семейни групи и дори непознати в супермаркета. Понякога изглежда, че като имаш малко пакетче радост, цяло увито в кофа с кофа, хората карат хората да мислят, че просто трябва да се нуждаеш от помощ.

Много от тези съвети са скрити за бъдещи справки или дори напълно пренебрегнати, но някои от тези съвети могат да влязат в главата на нова майка и да дадат на новата майка много ненужна вина на мама, която се прокрадва като малко чудовище, което е било крие се под леглото и измъчва новата майка, докато всичко, за което тя може да мисли. Лично аз имах доста от това – притеснявам се, че правя нещо неправилно и следователно белези моето красиво момиченце за цял живот.

Един пример за появата на това чудовище на мама е с непрекъснатия дебат за включване на телевизор около новото ви бебе. Проведени са многобройни проучвания за дългосрочните ефекти на оставянето на бебето да гледа телевизия, когато е на възраст под две години и дори по-скоро бяха написани статии за включване на телевизора във фонов режим и за ужасните ефекти да развиете мозъка на вашето сладко ангелче.

Преди малко на среща на нова мама беше повдигната темата и една от другите майки се тревожеше, че тя унищожава своето сладко ново момченце, като включи телевизора за фонов шум, когато през деня беше сама вкъщи с него “о, Боже, той ще получи ADHD или нещо друго, нали ?!” – възкликна тя и чудовището Mommy Guilt си проправи път през цялата група, тъй като всеки от нас призна, че понякога има подобни притеснения. Аз самият изпитвам същата тази вина за телевизора и за известно време това доведе до това, че аз изцяло изключих телевизора през деня (като в някои случаи ужасяващо притихнах къщата), така че сладкото ми малко Дези да не бъде увредено от злата кутия на гибелта. „Там“, мисля си, „Направих най-доброто, на което съм способен в тази една област“, ​​но след това от някакъв друг ъгъл се появява по-голяма вина на мама.

Оценявам всички добронамерени хора там, които искат да помогнат на новите майки, но изглежда, че всички тези съвети ни карат да подлагаме на съмнение всичко, което правим и започва верижна реакция на безпокойство, която просто подхранва малкото Чудовище Вината на мама го кара да се тревожи малко лаком.

В момента искам да поощря малко новите майки там, които са измъчвани от това малко чудовище – отлично се справяте! Самият факт, че сте измъчван от грозното чудовище на мама, показва, че се справяте добре! Нека победим злото малко същество и се опитаме да спрем да се тревожим за всички малки неща. Нека се насладим на моментите, които имаме със скъпоценните малки хора, с които сме били благословени.

Продължавайте с добрата работа Мами!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta