Красиви невинни

К

Като допълнение към предишна статия, която написах за спада на стандартите по света, просто трябва да добавя последното си безпокойство.

Всичко това е свързано с деца, за които вярвам, че оставяме голямо време не само заради тях, но и за бъдещите поколения.

Днес обядвах с група мои стари приятели, да, ние сме възрастни граждани и един от тези прекрасни наши приятели работи в спалното отделение на един от нашите градски универсални магазини.

В процеса на поправяне на грешките на политическите лидери на страната ни и на правителството ни като цяло, разговорът естествено се обърна към нашите деца и внуци, тяхното бъдеще и стреса на съвременния живот върху всички тях, както и непрекъснатото понижаване на стандартите.

И точно когато си помислихте, че стандартите не могат да паднат по-ниско, нашата приятелка ни шокира до основи с инциденти, случващи се в дните й на работа.

Между 15:00 и 16:00 делнични дни, когато спалното отделение е по-тихо, отколкото през почивните дни, тя ни каза, че редовно трима тийнейджъри с училищни униформи ще се скитат из нейния отдел, предимно две момичета и едно момче.

Те намират тих уютен ъгъл с приятна настройка на спалнята и дори не мога да вляза в подробности какво продължава тя, преди тя или някой друг да ги забележи и да се обади на охраната. Допълнителното момиче в сценария записва сцената, която се случва на леглото, на мобилния си телефон и при това те са твърде невинни, за да знаят, че този запис ще бъде там, за да ги смути и срам за много много време да дойде.

Осъзнавам, че много родители са самотни и се опитват да направят най-доброто за семействата си, но не трябва ли да се прилагат правила, ограничения и някои граници?

Не трябва ли родителите да знаят къде ще бъдат децата им след училище и не трябва ли да знаят кои са техните приятели?

Знам, че това може да се направи, защото знам за две самотни майки, които са свършили прекрасна работа.

Имам четири красиви и засега невинни внуци и не мога да си представя някой от тях да се наведе толкова ниско в универсален магазин или където и да било другаде. Много се радвам, че майките им правят бизнес да са вкъщи, когато са, за сметка на тези допълнителни пари, които биха могли да спечелят с кариера на пълен работен ден, извън домовете си.

Вярвам, че еволюцията на жените, имащи всичко, т.е. кариера и майчинство, в някои случаи е била в ущърб на децата.

„Кариерата“ на майчинството никога не трябва да се приема лекомислено, тя е толкова кратка благородна и, разбира се, „труд на любовта“, но най-приятен, задоволителен, особено за децата, които обичаме. Винаги струва много повече от пари!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta