Самостоятелни майки, които са здрави, част 1

С

Да си самотна майка не е лесна задача. Знам. Бях самотна майка на две деца преди по-малко от шест месеца, така че мога да кажа с известна власт, че да си самотна майка е звяр. Може да ви побърка, ако го позволите. Безумието не е само в това, че трябва да отглеждате деца сами и да бъдете майка и баща. Лудостта се влошава, когато добавите работа на пълен работен ден, недостатъчно пари, обществен натиск, да не говорим, че сте обвинени за всички болни в обществото. Как самотната майка остава грациозна под натиск? Как се предпазва от носене на нож при следващия човек, който й казва „не е толкова лошо“? Какво й пречи да издърпва косата си минимум, а максимум да не убива себе си, децата си или просто духа си? Следващите пет Sanity Savers предлагат някои решения, които намирам за помощ, за да ме преодолеят през наистина трудни времена. Те може да са временни, само за момента, но отново, понякога това е всичко, от което се нуждае една измъчена самотна майка.

1. Музиката повдига душата.

Слушайте приповдигната музика, която вдъхновява, енергизира и възхвалява Бога. Когато съм в особено дълбока депресия, слагам оптимистичен CD с госпел или джаз и танцувам така, както никой не гледа (никой не гледа). След няколко мига от това се чувствам 80% по-добре. Чувствам се по-енергичен и позитивен и проблемите изглеждат малки.

2. Журналиране за изваждане на паяжините.

Изписването на мислите и молитвите ми изчиства ума ми и ме свързва с Бог (или в когото вярвате). Привлича ме по-близо до него. Чувствам по-дълбока връзка с него, защото споделям всичките си мисли и чувства с Него. Откривам, че най-доброто време за писане е в ранните сутрешни часове. Мислите ми са свежи и мога да се концентрирам по-добре. Слагам писалката на хартия и просто пиша това, което ми идва на ум, или спазвам определен ред на благодарност, изповед и покаяние, ходатайство за другите и молба. Който и начин да избера е добре, стига да общувам с Бог.

3. Медитация

Успокоява ума ми. Правя го в пълна тишина или с тиха музика, която звучи във фонов режим. Медитацията ме поставя в Неговата сфера. Мисля за Неговата доброта и милост към мен и Неговата любов към мен.

4. Говорене.

Разговорът с другите или с Бог чрез молитва е друг начин за поддържане на здравия разум. Говорете с някой, който изважда всички неща, които са бутилирани и изчиства ума и тялото ви. Обсъждането на проблемите и притесненията може да стане по телефона или лично, докато шофирате, стоите до кухненската мивка и миете чинии или докато готвите или почиствате. Разговорът с Бог може да се случи по всяко време; особено за мен да го правя под душа изглежда най-доброто време.

5. Четене.

Четене на Библията или книгата на утвържденията. Някои от любимите ми пасажи са в Псалми и в Новия Завет. Думите са мои думи, особено в Псалмите. Получавам надежда, когато чета писанието. Когато ми е особено трудно и не мога да се накарам да прочета цели пасажи от Писанието, просто чета един стих и размишлявам върху него. Дава ми това, от което се нуждая в момента, и ме поддържа свързан с Бог. Книга на утвържденията ми помага да поддържам позитивно отношение към живота, когато възгледите ми са отрицателни. Силата на позитивното мислене е безценна.

Дано сега сте много по-здрава самотна майка. Посочените по-горе съвети не е трудно да се практикуват. Отнема няколко минути, за да влезете в компактдиск или да запишете няколко мисли в дневник, за да го декомпресирате. Медитацията в продължение на 15 до 30 минути или просто вдишването на пет минути е просто. Телефонирането на приятел или прошепването на молитва прави чудеса за нивото ви на стрес и накрая четенето на стих от Писанието или едно потвърждение може да внесе спокойствие във вашия потъващ дух. Моля, отделете време, за да следвате тези съвети. Това може да означава разликата между подплатена стая или удобен стол. Дължите на себе си и на децата си.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta