Причини за получаване на хиропрактична грижа по време на бременност

П

Няма съмнение, че жената преминава през огромни промени през деветте месеца на бременността. Тази статия ще обсъди как да улесните справянето с физическите промени, които настъпват по време на бременност, като получавате хиропрактични грижи, особено през втория и третия триместър.

Очевидните физически промени, които е вероятно да засегнат гръбначния стълб и таза, ще започнат да се появяват през втория триместър. Матката расте, за да побере плода и по този начин лумбалната извивка на гръбначния стълб ще се увеличи, за да отчете стомаха, който изпъква по-нататък. Тазът може също да започне да се измества в позиция, тъй като нормално силните тазови връзки омекват в подготовка за евентуално раждане. За да компенсират изпъкналия напред корем, много жени компенсират и завършват с лоша стойка, докато стоят или ходят. Това оказва допълнителен натиск върху долната част на гърба, таза и сакроилиачните стави. Понякога механичният стрес на костите, които не са подравнени, водят до ишиас, болезнено състояние, причиняващо нервна болка в крака.

Хиропрактичните корекции, направени на бременната жена, могат да пренастроят лумбалния гръбначен стълб и сакроилиачните стави на таза, за да облекчат болката в долната част на гърба. Корекциите на тези стави също могат да облекчат натиска върху седалищния нерв, да подобрят нервната болка на крака.

Много бъдещи майки придобиват голямо чувство на облекчение, емоционално, когато са без болка. Това помага на жената да се чувства по-спокойна и да има по-малко нервност по време на растежа и развитието на бебето и да има повече комфорт относно предстоящото раждане.

Когато помагат на бременни жени, хиропрактиците използват безопасни, щадящи методи за лечение на бъдещата майка. Един метод за хиропрактична грижа е бил успешен за лечение на жени по време на бременност, наречен Webster Technique. Техниката Уебстър е разработена от хиропрактор на име д-р Лари Уебстър. Той открива, че с помощта на хиропрактически метод той е развил много жени, които изпитват много по-удобна бременност и по-лесни и бързи раждания.

Разработеният от него метод сега се преподава в професията по хиропрактика и много хиропрактици са преминали обучението, за да усвоят техниката на Уебстър и са сертифицирани специалисти. За да намерите хиропрактор, който е сертифициран по Webster Technique, можете да проверите чрез онлайн търсачките или просто да се обадите в хиропрактор, за да научите повече.

Всички бременни жени, които изпитват механична болка в долната част на гърба по време на бременността си или биха искали да бъдат активни при възможно най-здрава бременност, биха били добре посъветвани да потърсят хиропрактична помощ за помощ.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta