3 причини, поради които мама трябва да има хоби

3

В наши дни майките са заети, но ние сме по-стресирани от всякога и се нуждаем от избор на начин на живот, който да ни помогне да бъдем по-щастливи. Занимаването с хоби може да е само билетът.

Наличието на хоби облекчава стреса

Прекарването на времето с хоби замества негативните мисли и ги замества с положителни мисли и чувства. Наличието на хоби или творчески обект може да повдигне настроението ви и да помогне при депресия.

За разлика от пасивните дейности като гледане на телевизия, хоби осигурява интелектуална стимулация, като същевременно ви отпуска. Повтарящите се действия като тези, използвани при плетене, са особено успокояващи.

Хобитата ти помагат да родиш по-добре

Ние сме добри в това да записваме децата си за уроци и уроци и да ги насърчаваме да имат хобита, но забравяме, че също трябва да научим нови неща и да израстваме като хора. Хобитата ви свързват и с други хора, които споделят вашите интереси.

Хоби може да ви помогне да запазите отделната си идентичност като истински човек, а не само като мама. Това моделира здравословни навици и граници за нашите деца.

Хобитата осигуряват освежаваща промяна от вашата рутина

Ако останеш вкъщи, мамо, може да се разочароваш, защото в края на деня едва ли можеш да посочиш нещо, което си „направила“. Това се дължи на повтарящия се характер на домакинската работа и грижите за децата.

В минали поколения жените се занимаваха с хобита като капитониране, шиене, плетене, плетене на една кука и бродерия не само защото им доставяше удоволствие, но и защото предоставяха осезаема стойност на семейството, осигурявайки облекло за гърба си или много необходими доходи.

Защо не отделиш малко време, за да се занимаваш с хоби Мамо?

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta