Родителството трябва да бъде източник на радост!

Р

Зад всеки ъгъл има друг експерт, който ни казва, че правим нещо нередно. Всъщност няма значение какво правим ние родителите. Някои експерти ще излязат и ще ни кажат, че сме прецакали децата си, като сме им позволили да спят в нашите легла, докато други експерти ще кажат, че сме се объркали, защото не сме им позволили да спят в нашите легла, когато са дошли при нас в средата на нощта след някакъв кошмар. Някои ще ни кажат, че сме прецакали, защото оставяме децата си да пият мляко, а други експерти ще ни кажат, че сме се объркали, като не сме дали на децата си мляко. Макар и да не искат да направят това, тези експерти прокарват напред теорията за родителския дефицит у нас и объркват много от нас родителите.

Родителството първоначално не е проектирано от нашия Създател като друго средство за още по-голям стрес. Родителството е създадено, за да продължи човешката раса чрез радостта от родителството и радостта да бъдеш семейство. И така, какво, по дяволите, се случи с цялата тази родителска радост? Къде отиде?

Докато ние, съвременните родители, обичаме и възпитаваме своите малки, нашите деца най-вероятно ще се окажат добре. Независимо от това, което казват експертите, и независимо дали оставяме децата си да пият мляко или дори от време на време ги оставяме да отпиват вода от маркуча за вода, те все пак вероятно ще се окажат добре. Хей, оказахме се добре, нали? И някои от нас пиеха мляко, а други не, и повечето от нас пиеха от маркуч за вода.

Сега, както винаги казваше моят дядо, „иди да се учиш, да ръководиш и да положиш път към един по-добър свят за всички нас“. Нека премахнем онова трудолюбиво объркано ръмжене от лицата ни, което ни пречеше да покажем на света колко сме красиви всъщност. Не забравяйте, че родителството трябва да е източник на радост, а не на тревога. И още веднъж родители, благодаря предварително за всичко, което правите, и всичко, което ще правите …

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta