Бременните жени се нуждаят от подходяща мускулно-скелетна грижа по време на бременност

Б

Много жени изпитват мускулно-скелетни проблеми по време на бременността си. Обичайно е да имат болки в долната част на гърба, дискомфорт в тазовия пояс и / или болки във врата и горната част на гърба. Това се случва с напредването на бременността поради нарастващото вътрешно тегло и размер на бебето и последващи промени в позата, които бъдещата майка претърпява. Тази статия ще обсъди мускулно-скелетни състояния, които се появяват по време на бременност и потенциална палиативна грижа. Конкретно казусиране от автора също ще бъде представено като пример, който читателят може да намери за полезен и полезен.

Неотдавнашно изследване, публикувано в BMJ Open, август 2017 г., отбелязва, че мускулно-скелетната болка е често срещана причина за отпуск по време на бременност. Електронно проучване на 6686 нови майки от 12 европейски държави разкрива, че 8% са ползвали болнични по време на бременността си поради болки във врата, гърба или тазовия пояс. Тези открития разкриват необходимостта от опорно-двигателния апарат по време на бременност, за да се помогне за намаляване на болката и отпуска по болест.

Когато за пръв път започнах да практикувам хиропрактика преди 33 години, лекувах пациент на име Дона. Дона имаше работа на бюро и установи, че ежемесечните корекции на хиропрактиката я пазят от болки във врата и кръста. Тя забременя с второто си дете и продължихме да й даваме редовно лечение. След раждането на бебето я попитах как протича доставката. Тя каза: “Иска ми се да знаех за корекциите на хиропрактиката, когато родих първото си дете.” Тя сподели, че втората й бременност е била много по-лесна и раждането е по-удобно и отнема по-малко време от първото й дете. По време на първата си бременност тя отбеляза, че не се е грижила за хиропрактика и макар да няма усложнения, не е било лесно.

През годините съм виждал много подобни резултати. Бременните жени, които получават хиропрактика, имат по-удобна бременност и по-лесни, по-бързи срокове за доставка. Хиропрактичните изследвания потвърждават тези факти.

Има курсове по хиропрактика следдипломна, фокусирани върху лечението на бременни жени, използващи техниката на Уебстър. Обучението по време на изучаването на Webster Technique набляга на анатомичното изследване на костите, ставите, мускулите и нервите на тялото. Освен това има образование относно физиологията на бременността и въздействието върху жените и развиващия се плод. Техниката Webster също преподава нежни манипулативни процедури, които хиропрактиците използват, за да поддържат таза и долната част на гръбначния стълб на бременни жени в добро подравняване. Този метод е алтернативен безопасен, нежен, без наркотици начин за подпомагане на жените по време на бременност

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta