Практически съвети за нови майки

П

Първите дни и година на майчинството са пълни с изненади, безсънни нощи, радост и други чувства. Всеки ще ви даде своите мнения за това как трябва да се грижите за бебето и себе си. Има някои съвети, които могат да накарат една нова майка да полудее и ще ви е трудно да решите кои да вземете и кои трябва да игнорирате.

Един от най-големите съвети за новите майки е, че трябва да се наслаждавате на всеки момент от майчинството си. Майките са склонни да забравят да се радват на майчинството си след раждането на ново бебе. Цялото внимание обикновено е насочено към бебето и може да нямате време да се насладите на новия си живот. Трябва да забавите и просто да прегърнете всичко това. Бебето ще бъде малко само за определен период от време. Не забравяйте да правите много видеоклипове и снимки, тъй като децата растат много бързо.

Също така се препоръчва на новите майки да се доверят на вътрешните си черва. Трябва да правите това, което смятате за подходящо за вашето бебе. Хората винаги ще ви дават съвети какво трябва да направите и това може да ви обърка по един или друг начин, да ви накара да правите грешни неща. Трябва да правите това, което смятате за правилно, а не това, което другите хора ви казват, че е правилно. Не е грешно да се искат мнения от другите, но това са само мнения, а не факти. Винаги се доверявайте на майчините си инстинкти.

Новите майки винаги трябва да очакват и да бъдат готови за моменти, когато ще се чувстват ужасени, уморени, съкрушени и предизвикани от отговорностите. В други дни може да почувствате любов, мир и много радост. Това е много нормално през тези времена, тъй като живеете друг живот, който не сте свикнали.

Новите майки също трябва да отделят време за себе си, въпреки че повечето от тях вярват, че не им е нужно това време. Имате нужда от място за главата, защото може да сте под стрес и да не го осъзнавате, защото винаги сте заети. По-късно може да съжалявате защо не сте си отделили време, защото всеки един човек се нуждае от малко време за себе си.

Новите майки също трябва да приемат толкова помощ, колкото се предлага. Въпреки че може би си мислите, че никой друг не може да се грижи за вашето бебе по-добре от вас, много е важно таткото на бебето да изгради връзка и с новороденото. Дайте на таткото малко време насаме с детето за смяна на памперси, хранене и време за игра. Шансовете са, че начините му на правене на нещата може да са различни от вашите, но това не ги прави погрешни.

Те просто са различни. Насладете се на получаването на помощта, от която се нуждаете, и отидете да подремнете.

И накрая, трябва да помислите и за присъединяване към групи за подкрепа, където ще се срещнете с други нови майки. Тези групи помагат на новите майки да си взаимодействат и да се възползват от споделения опит. Ще получите съвет и от фасилитатора на група, който трябва да е професионалист.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta