Възпитание на възрастни деца днес

В

Стресира ли понякога да се налага да сменяте мръсни памперси почти на всеки два часа? Дори се влоши, когато любимото ви дете стана тийнейджър; той или тя е бил бунтар и ви е давал безсънни нощи. Времето летеше и сега вашето „дете“ е израснало във възрастен. Какво се случва, когато осъзнаете, че той или тя прави сериозна грешка? Ще му се скарате ли като тийнейджъра, който преди сте имали? Сигурен съм, че това ще развали сърдечните ви отношения с него / нея.

Всеки желае да има пълнолетно дете като най-добър приятел, но това няма да е лесно, освен ако не признаете статута им на възрастни и не се научите да се отнасяте към тях със същото ниво на уважение, което ще отдавате на другите възрастни. Това определено ще засили връзката между вас двамата. Сега вашето дете е готово да се успокои, но изборът му на съпруг / съпруга ви кара да искате да вкарате някакъв смисъл в главите им, така че как се справяте с такава ситуация? Можете да се опитате да говорите с детето си за вашите притеснения, но моля, опитайте се да запазите уважителен тон, за да избегнете собствената си кръв да се бунтува срещу вас! Ако разговорът с тях няма да помогне, тогава ще трябва да приемете горчивата реалност и просто да приемете и уважите съпруга.

Посещението на децата ви в домовете им определено ще накара усмивки на лицата им, „вашето присъствие е по-важно от вашите подаръци“ … но ще трябва да ги информирате и за посещението си. Това определено ще създаде добра среда между вас и семейството на детето ви. Извършването на изненадващи посещения може да изглежда забавно, но също така имайте предвид, че детето ви вече е пълнолетно и неговият личен живот трябва да се зачита. Ако те все още живеят под вашия покрив, може да се наложи да ги включите в управлението на домакинството. Това не означава, че трябва да ги накарате да плащат наем … да им позволите да си купят хранителни стоки, комунални услуги и понякога да плащат сметките за вода, няма да се счупят.

Отминаха дните, когато преди си имал последната дума! Те вече не са малки деца, затова, когато провеждате семейни дискусии, ще трябва да слушате какво имат да кажат и да уважавате техните идеи. Ако не сте съгласни с някой от техните съвети, ще трябва да говорите с уважение и да се опитате да ги убедите да си купят идеите. Предприемането на важни въпроси, касаещи семейството, без да ги информирате, определено ще ги отблъсне от вас!

Стига до момент, когато вашето пълнолетно дете ще ви поиска заем. Не забравяйте, че сте най-добрият им приятел! и те определено разчитат на вас. И така, как се справяте? Ако не сте в състояние да помогнете, просто бъдете честни за това … те са възрастни и ще разберат. Ако можете да го люлеете, бъдете прозрачни за това и информирайте другите си деца. Това ще предотврати съперничеството между братя и сестри. След това задайте график за погасяване. Като им отпускате заеми, вие ги превръщате в много независими хора. Възпитаването на възрастни деца е много по-лесно, отколкото да се справя с тийнейджърите. Въпреки статута си на възрастен, те все още ще бъдат вашите бебета и трябва да подадете ръка за помощ, когато е необходимо.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta