Внимателно родителство!

В

Днес е трудно за нашите по-млади, по-нови родители! Забелязали ли сте колко бързо болниците изтласкват пациентите от вратата и обратно в домовете си, за да се възстановят? Тази краткост на медицинските услуги, особено за младите родители, които се опитват да разберат какво да правят с новото си бебе, е труден начин да започнете, нали?

След като младите ни родители се върнат у дома в кварталите, от които идват, те откриват, че старият квартал не е старият квартал, който помним. Виждате ли, старите квартали са били сплотени общности, където родители, баби и дядовци, приятели и съседи са били наоколо, за да помагат на нови родители. Всички знаем, че с днешния съвременен натиск вече почти няма никой, който да помогне. Старата сплотена общност не е старата сплотена общност. Просто вече го няма. Тази стара структура за подкрепа, която имахме преди, вече не съществува за много млади родители. И това е тъжно.

По време на тези предизвикателни времена за новите родители, тук се появява внимателното родителство. Сега някои мислят за внимателността като за някаква форма на позитивно мислене. За разлика от това, други го наричат ​​мета-познание, което мисли за нашето мислене. Някои дори казват, че помага да се „тренира мозъкът“. Виждате ли, мозъкът ни винаги изпреварва нас и реалния свят и почти винаги причинява хаос или живот. По ирония на съдбата, повечето от това безпокойство обикновено е ненужно и не е истинско, когато прахът най-накрая се уталожи.

Красивото при родителите, които използват внимателност, е, че няма лоши странични ефекти. Този умствен процес прилича на приемане на чудно лекарство, за да се постигне това състояние на ума. Въпреки това, няма хапчета, еликсири или странични ефекти, свързани с това чудно лекарство на внимателното родителство. Освен това, внимателното мислене и внимателното родителство изграждат нашата вътрешна сила и устойчивост, когато мислим за нашето мислене. Това е добре, защото вече не трябва да действаме по реакционен начин.

Сега, както винаги казваше моят дядо, „иди да се учиш, да ръководиш и да положиш път към един по-добър свят за всички нас“. Наистина можем да бъдем внимателни родители, които практикуват внимателно родителство. И още веднъж родители, благодаря предварително за всичко, което правите, и всичко, което ще правите …

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta