Открийте 10 мита за бременността, които никога не сте знаели

О

Веднъж забременели, жените обикновено препоръчват списък на конкретен набор от задължения и препоръки от всички. Интересното е, че много от тях са просто митове за бременността.

Ето 10 мита, които никога не сте знаели и се радвате на щастлива бременност:

Мит 1: Наистина болен? Може да имате Близнаци

Развенчан – Ако се чувствате зле повече от обикновено, това НЕ показва възможността да имате близнаци. Понякога това може да се дължи на по-високи нива на хормон HCG.

Мит 2: Бременните жени не трябва да имат морски дарове

Развенчаването – яденето на риба в добро количество е много полезно за бременни жени. Морските дарове са богати на омега-3 мастни киселини. Наличието на риба с ниско съдържание на живак по време на бременност ще доведе до по-умни бебета. Проучванията разкриват, че майките, които са яли поне 12 унции морски дарове за една седмица, докато са очаквали, са имали бебета с по-висок словесен коефициент на интелигентност. Тези бебета също показаха превъзходни социални, по-добри двигателни умения и комуникативни умения.

Мит 3: Позицията на корема определя пола на бебето:

Развенчан – Приказката на старите съпруги не е вярна. Полът на бебето няма нищо общо с позициите на корема. Всяка жена е различна и носи бебето си по различен начин. Полът на бебето няма нищо общо с него.

Мит 4: По причина сте по-настроени от нормалното

Развенчан – Ако сте по-настроение от нормалното, това не е защото сте бременна с момиче. Това може да е излишен стрес или да играете луди хормони. Медитирайте и уведомете Вашия лекар за това.

Мит 5 – Добре е да пийнете

Развенчан – Въздържането от алкохол е личен избор. Проучванията обаче твърдят, че пиенето по време на бременност увеличава риска от нарушения на феталния алкохолен спектър (FASD). Следователно се препоръчва бременната жена да се въздържа напълно от алкохол.

Мит 6: Ниският сърдечен ритъм показва, че е момче!

Развенчан – НЕ! Всички твърдения, че сърдечният ритъм на бебето под 140 удара в минута го прави момче, са фалшиви. Лекарят ще ви уведоми за истинската причина.

Мит 7: Ядеш за двама!

Развенчан – Излишният апетит и пътуванията до хладилници през нощта не са защото трябва да ядете за двама. Бременните жени се нуждаят само от 300 допълнителни калории на ден. Затова се уверете, че не качвате повече от 25 до 35 килограма.

Мит 8: Киселини означава, че бебето има ПОВЕЧЕ коса на скалпа!

Развенчан – Растежът на косата на новородено бебе зависи много от генетичния състав на детето и не е свързан по никакъв начин с киселини, които майката страда по време на бременност. Нарастващото тегло на плода често води до изтласкване на храносмилателния апарат нагоре към сърдечния сфинктер, което води до образуване на киселина. Това е причината за хипер-киселинност, а не бебешка коса. Достатъчно е да се каже, че много жени със страхотни изгаряния на сърцето са раждали бебета без козина, а много жени с неприятни киселини са имали деца с тежки косми на главите.

Мит 9 – някои видове храни влияят върху тена на бебето

Развенчан – това НЕ Е вярно. Няма наука в подкрепа на това неоснователно твърдение. По-възрастните и „по-мъдри“ жени около вас ще ви подтикнат да пиете много кокосова вода или мляко, потопено в шафран за една нощ, за да имате справедливо бебе. Само гените обаче играят жизненоважна роля при определянето на тена на бебето. Някои дори могат да ви предупредят да нямате добавки с желязо, тъй като те могат да направят кожата на бебето тъмна. Храната или лекарствата обаче нямат никакъв ефект върху тена на бебето.

Мит 10 – Стресът е вреден за плода

Развенчан – Последните изследвания разкриха, че умерено ниво на стрес не вреди на бебето. Всъщност това е полезно за плода! Той ще тонизира нервната система на функцията и ще ускори нейното развитие. Съобщава се, че жените, които са преживели умерен стрес по време на бременност, имат 2-седмични бебета с мозък, работещ с по-бърза скорост от тези, чиито майки не са понасяли стрес. В друго проучване е установено, че 2-годишните малки деца, родени от майки, които са приемали умерен стрес, имат по-високи резултати в двигателното и психическото развитие.

Крайна бележка – Много често се случва бъдещите майки да станат жертва на тези глупави митове. На тях не трябва да се обръща внимание. Бъдещите майки се съветват да не се поддават на изкушенията за справяне с митовете за бременността и да се консултират с техния лекар за правилни насоки.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta