Оздравяването преди да забременеете води до по-здравословна бременност и бебе

О

Открих, че много тийнейджърки са придирчиви и нацупени от храната и се включвам в тази категория. Но след като започнат да се учат да готвят, шантавата стара рецепта на майката е интересна, ако младата дама я приготви сама. Някои жени започват да ядат всички зеленчуци и плодове, които някога са мразели, веднага след като забременеят. Това поражда интересен факт, че ако младите дами могат да приготвят собствената си храна по здравословен начин и да започнат да я консумират, те могат да бъдат в здравословно състояние дори преди да забременеят. Не знам доколко идеята е вярна, но да бъдете здрави по времето, когато забременеете, е много важно да имате бебе според експертите в областта на здравеопазването.

Просто не е, че консумацията на здравословна храна е достатъчна за зачеване, но трябва да следвате редица стъпки, за да станете здрави, преди да родите здраво бебе, тъй като е очевидно, че 1 на всеки 33 бебета, родени в САЩ, има вроден дефект, който може да бъде фатален на моменти през първата година от раждането на детето. Тъй като е очевидно, че здравите майки имат здрави бебета, жените имат по-малки шансове да имат различни проблеми по време на бременността си като спонтанни аборти, преждевременно раждане, GD (гестационен диабет). Бебетата също не са уязвими към преждевременно раждане, все още раждане или ниско тегло при раждане.

PCH (здраве преди зачеване): Нека първо разберем за здравето преди зачеването, тъй като по силата на природата женствеността се разгръща с търпение и те са готови да се преобразят за новата роля с всички необходими жертви. PCH набляга на скрининга за заболявания преди бременност и насърчава медицинските грижи за жените в тяхното дете на възраст от 18 до 44 години. Този подвиг подобрява тяхното здраве и се грижи за елементите, които биха могли да повлияят на бременността им в бъдеще.

· Увеличете фолиевата киселина в диетата: Проучванията разкриват, че жените трябва да приемат витамин В през цялата бременност и поне веднъж месечно преди бременността, тъй като този витамин помага за предотвратяване на масивни вродени дефекти, свързани с гръбначния стълб и мозъка на бебетата. Тъмнозелените листни зеленчуци са външни източници на фолиева киселина. Укрепените пълнозърнести храни и зърнените култури и цитрусовите плодове също са добри източници на този пренатален витамин.

· Балансирайте своя ИТМ: Затлъстелите жени са склонни да имат повишен риск от усложнения при бременност като диабет тип 2, сърдечни проблеми и няколко вида рак. По същия начин хората с поднормено тегло също са склонни към сериозни проблеми по време на бременност. Важно е да поддържате ИТМ (индекс на телесна маса), преди да планирате бременност. Редовното упражнение и консумацията на здравословна храна може да ви осигури ИТМ.

· Откажете се от алкохола, тютюнопушенето и наркотиците: Злоупотребата с алкохол, дим и наркотици може да превърне бременността ви в катастрофа. Препоръчително е да се откажете от тези навици много преди зачеването, тъй като те очевидно причиняват вродени дефекти на детето и често причиняват и вътрематочна смърт. Потърсете помощ, за да се откажете от тези навици, за да имате здраво бебе.

· Здравето на устната кухина също е важно: Хората може да се чудят да разберат връзката между бременността и здравето на устната кухина. Вашето здравословно състояние на устната кухина обаче говори много за цялостното ви здраве, тъй като несъответствието в хормоните ви по време на бременност причинява кървене и подуване на венците. Така че е важно да продължите да наблюдавате здравето на устната кухина преди и по време на бременността.

Тази грижа трябва да продължи дори след раждането, тъй като трябва да нахраните бебето, а поддържането на здравето е ключът към здравословното и достатъчно кърма. Тъй като поддържането на здравословни навици се простира за дълго време от преди бременността до раждането, поддържането на здраве трябва да се превърне в навик през целия живот. Просто не е важно да останете здрави за вашето бебе, но е важно да останете по-здрави за себе си !!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta